שפת אם

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

18/02/2006 | 19:32 | מאת: יעל176

שלום אני מעוניינת ללמוד להיות מדריכה לשפת אם. היכן ניתן ללמוד? לפי מה שראיתי, יש בסמינר הקיבוצים, אבל כתוב שם שזה מיועד לבעלי ניסיון בחינוך וכד'. האם יש מקום שלא דורש את זה? (יש לי תואר שני במינהל עסקים). תודה

19/02/2006 | 22:26 | מאת:

יעל שלום ותודה על הפנייה. אנחנו מעדיפים אנשי מקצוע לגיל הרך, בהחלט. מעדיפים גם אמהות. תואר ראשון הוא תנאי קבלה מקדים כמו גם שיחה עם פסיכולוגית, ראיון אישי ומבחן גרפולוגי. מקווה שתסכימי איתי שהסיכוי למצוא מדריך טוב הוא גבוה יותר אם תחפשי מועמדים בקרב אלו שכבר התנסו בעבודה עם הגיל הרך. מצד שני, אנחנו לא פוסלים אנשים המגיעים מרקע שונה. החשוב באמת שכל אחד יביא להכשרה הזו את עולם התוכן שלו משום שאנחנו לא מעבירים את אותן סדנאות ואותם קורסים באופן זהה אלא כל מדריך - בהנחייה כמובן ובהרבה מחשבה ואהבה, מתאים את התכנים הנדרשים לאהבות האישיות שלו, בין אם בסיפורים ושירים ובין אם בהפעלות ו"חוטים" שוזרים במהלכי המפגשים. יש ביננו רופאת שיניים, כמו גם מטפלת בתנועה וגם מורה למוסיקה... פלורליזם הוא דבר מבורך. אם הדבר מעניין אותך את מוזמנת ליצור איתנו קשר. רק טוב