מה עושים עם ילדה בת חודשיים.

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

15/02/2006 | 21:08 | מאת: פנינה

שלום ליבי, הבנתי שכדאי להתחיל את השיטה כשהתינוק בן 4 חודשים, אבל מתי הוא יסמן לי בחזרה? יש לי ילדה בת חודשיים ואני מאד מתלהבת מהרעיון. מה אני אמורה לעשות עכשיו? ואגב, בקורס אני צריכה להגיע לבד כדי ללמוד את הסימנים או שאני באה איתה? לא מצאתי יותר מדי חומר על הקורסים שלכם. תודה.

15/02/2006 | 22:54 | מאת:

שלום לפנינה ותודה על הפנייה. בגיל חודשיים אנחנו בדרך כלל ממליצים להמתין מעט. אפשר בהחלט להתחיל לסמן כבר מגיל זה אבל ייקח כשלושה חודשים לראות את הסימנים מבצבצים ולא לכולנו יש סבלנות. הקושי טמון בהתפתחות המוטורית שלהם משום שברור שהם מבינים עוד קודם, אבל כדי לקבל *מהם* את החיווי הם צריכים להשתלט לפחות חלקית על המוטוריקה העדינה והגסה והדבר מתרחש בסביבות חמישה חודשים ואילך. אז את יכולה להתחיל בשני הסימנים הראשונים שלנו "חלב" ו"עוד" ואם תרצי אשמח לפרט מעט על כך או לפהנות אותך לדף באתר שלנו או להמתין עד גיל ארבעה חודשים שבו תוכלי לראות תוך כחודש וחצי את הסימנים מגיעים. ואגב, הקורסים שלנו מיועדים לתינוקות ומלוויהם, מיועדים להעשרה ולשעות של כיף עם הקטנטנים. אוכל להפנות אותך גם לחומר על הקורס ושוב, את מוזמנת לשאול כל שאלה רק טוב.