תינוק צרחן

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

12/02/2006 | 09:38 | מאת: שני

בוקר טוב, יש לי תינוק מקסים כבן 7 חודשים. מיזה כשבועיים ימים כאשר הוא רוצה שירימו אותו ולא נענים לו מיד הוא מתחיל לצרוח, עד אשר מרימים אותו. בכל מקום שהוא נמצא יותר מרבע שעה , ב"אוניברסיטה", בנדנדה או על השטיח, הוא מאבד ענין ורוצה שירימו אותו ואם לא הוא מתחיל לצרוח. אני יודעת שבעלי ואני טועים שאנו נכנעים לו. בעלי לא מוכן לתת לו לצרוח ולדעתו גם אם זה סתם פינוק צריך להרים אותו. כאשר בעלי לא בבית אני מוצאת את עצמי מנסה לעשות דברים אחרים בבית ולא מצליחה בגלל שהוא כל הזמן דורש על הידיים. אשמח לשמוע את חוות דעתך בנושא. (האם תינוק צרחן זו תופעה שכיחה?) בברכה שני

12/02/2006 | 12:58 | מאת:

שני תודה על הפנייה. קודם כל, המלצה גורפת לעניין התינוק שלך. אם חל שינוי מקצה לקצה בהתנהגות שלו והוא היה לפני כן תינוק מלאך הרי שהייתי לוקחת אותו לרופא הילדים הקבוע שלו שיבדוק שאין חלילה דבר מה שמפריע לו. אין תחליף לאיש מקצוע שמכיר את התינוק ויכול לראות ולבדוק אותו. שנית, הפורום הזה אינו עוסק בבעיות מעין אלו. ההתמחות שלי היא בהתפתחות שפה מהשלב הקדם מילי. ודבר שלישי, הייתי מנסה לראות מה הוא אינו אוהב במיוחד וממה הוא נהנה- זה הגיל הכי טוב לללמוד דברים חדשים ולגלות את העולם, עכשיו הוא מתחיל להראות התעניינות פעילה ויש לו יכולת קוגניטיבית לראות ולהתבונן ולנסות לחוש. הייתי מקריאה לו סיפורים, שרה לו שירים, מציירת איתו בצבעי מים, מפריחה איתו בועות (בכוונה פעילויות בית כי לעיתים מזג האוויר אינו מאפשר יציאה החוצה) מלבד טיולים וכו', כך שהייתי מנסה להמיר את הצורך שלו בהושטת ידיים אליכם בעשייה. הוא רוצה על הידיים כי משם הוא רואה וחווה הכל, אתם מתסתובבים איתו, עושים איתו משחקים איתו בעוד כשהוא באוניברסיטה טווח הראייה מוגבל וכך גם יכולת "התזוזה" שלו (הכוללת גם את יכולת ההזזה שלכם:)) את תמיד מוזמנת להשתתף איתנו בפורום ואשמח להמליץ לך על פעילויות נוספות המשלבות גם סימנים אחרי שתבחני את הדברים. ובכל מקרה, רק טוב.