לליבי המקסימה

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

06/02/2006 | 22:09 | מאת: ורד

הי ליבי, בצער רב הסתיים הקורס ביום שישי (שנערך בחברת נס). היינו יכולים להגיע עוד שבועות על שבועות לפגישות החווייתיות איתך. עם כל האביזרים,הדובים,הבובות,בועות הסבון הקטנות והגדולות,הספרים והשירים קשה לא להיות מרותקים.גם לקטנים וגם לגדולים. היית ממש מקסימה אז שוב...על הכל תודה (יום אחד אראה ל-איה,בתי,את כל קטעי הוידאו שצילמתי בקורס) בינתיים היא ממשיכה לסמן חלב-חלב-חלב,גם כשלא צריך (:

07/02/2006 | 20:29 | מאת:

הי ורד :) תודה רבה. חייכת אותי בסוף יום ארוך. איה מדהימה - טפו טפו טפו :) סוף זה תמיד התחלה, לא? אמרתי כבר לאבי שנקשרתי, את תמיד מוזמנת (גם איה ואבא :) להצטרף למפגשים אחרים שלנו. חשוב לי מאוד לענות לך על "חלב" ואני רוצה לצטט כאן ממחקר של החוקרות מברקלי שאומרות מהמקום הכי מקצועי את מה שיש לי להגיד על "חלב" :) (תרגום חופשי אם יותר לי) הדרך לתקשורת אינה ללא מכשולים. בתחילת הדרך תינוקות מסוימים יבחרו להתמיד בתנועת יד אחת וישתמשו בה למיליון דברים, כפי שהם עושים עם מילים ראשונות ובמיוחד "אבא". לחלקם יהווה הסימן "אני-רוצה-את-זה" והם יוסיפו מבט או ינועו עם הגוף יחד עם אותה תנועה, במקרה זה "חלב". לפעמים זה יהיה למשוך את תשומת הלב משום שהם יודעים שזה "מקפיץ" אותנו. בגלל שאיה יצרה ופיתחה למעשה את השיחה היא מאוד קשובה וזוהי שעת הכושר הטובה ביותר להציג בפניה סימנים חדשים לבדל מהמילה המשומשת. את רוצה את "זה"? ("מכונית"/"ציפור" צעצוע, אם אני לא טועה אז לאיה יש דג יפה :) שהיא אוהבת ואז "דג" וכו' - לתת שתי אפשרויות). ותוך זמן קצר היא תרחיב את המעגל של הסימנים שלה. תוספות שלי : את רואה כמה היא קשובה ואוהבת דובי למשל או דג - כל אחד מהם יכול להוות סימן מצוין מעולם התוכן ובמקביל תוכלי להוסיף עוד סימן נוסף שמעניין אותנו המבוגרים, יש לנו כבר ידיעה על ה"חלב" - אז סימן כמו "כואב" או "לשתות". אני תמיד פה ותמיד זמינה ויותר מאשמח לשמוע על כל התקדמות. שלך מכל הלב, ליבי.