ספר בנושא

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

29/06/2005 | 19:15 | מאת: נירה

שלום לכולם, בדיוק התחלתי לקרוא ספר בנושא: שפת סימנים לתינוקות/אקרדולו וגדווין. האם לדעתכן ספר יכול להחליף סדנא?

29/06/2005 | 23:18 | מאת:

נירה היי. לשאלתך אם הספר יכול להחליף סדנא - הדבר תלוי בך. קראי את הספר ואם יישארו לך שאלות אשמח לענות עליהן. בסדנאות ובקורסים שאנחנו מעבירים ניתנת סקירה על השיטה הדואלית ועל שלבי ההתפתחות, כולל רקע מחקרי ומהלכים ראשוניים לתחילת עבודה עם התינוק. הספר של גודווין ואקרודולו עושה שימוש בשפת הסימנים האמריקאית, אנחנו מבוססים על שפת הסימנים הישראלית; זה אינו העיקר בעבודה מול ילד שומע. מה שכן צריך להדגיש: חזרה ותרגול מול הזאטוט/ית בצורה אחידה ועקבית, כך שגם אבא וגם אמא וגם סבתא או כל מבוגר אחר, יסמנו את *אותו* הסימן ולא גרסאות שונות. הדבר מקל על התינוק להבין שיש כאן שיטה וסדר. שהיתי הרבה במזרח אסיה והשפה היפנית נשמעה כמוסיקה באזניי, עד שהתחלתי לזהות מילים ראשונות ולהתרגל לצליל. תחשבי על כך שהיה לי קשה מאוד, עד בלתי אפשרי, להתמודד מול שפה חדשה, אם הדוברים בסביבתי היו מדברים ניבים שונים... כדי להבדיל, לזהות ולרכוש מילים חדשות, אנחנו צריכים לשמוע אותן שוב ושוב, והדבר נכון גם לגבי סימנים...

05/07/2005 | 19:01 | מאת: מידד

ליבי שלום, לאחרונה קראתי על השיטה הדואלית והייתי מעוניין להשתמש בה עם בני. מכיוון שאנחנו גרים בבנגקוק, תאילנד. אין באפשרותנו להשתתף בסדנאות בארץ. הייתי מעוניין לדעת עם יש חומר כתוב ואחר שניתן לרכוש דרככם או שהיית ממליצה עליו ושיוכל לשמש לנו כתחליף לסדנא. משהו שילמד אותנו ו\או חומר עזר ללימוד בננו. בתודה מראש, דנה,מידד ויהונתן.