בן 9חודשים

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

06/07/2005 | 12:24 | מאת: מיכל

ליבי שלום ! אני מקווה שהגעתי למקום הנכון עם שאלתי! בני בן 9 חודשים והתפתחותו הורבלית מדאיגה אותי מעט. הוא ממלמל הברות כגון קה, דה, תה ו"אדה" אך אינו משתמש בהברות בה ו"מה" האם יש לכך משמעות? או שאני דואגת לחינם? (כשהיה בן חצי שנה הוא כן אמר הברות אלה אך לא לזמן ארוך וכיום הוא בכלל לא משתמש בהן) אוסיף כי התפתחותו המוטורית טובה, הוא זוחל קדימה ואחורה, מתהפך לשני הצדדים ויושב כמו כן הוא מזהה "אור" "אבא" "עץ" כשאני שואלת אותו. אודה לתשובתך מיכל

07/07/2005 | 03:40 | מאת:

מיכל, שלום ותודה על הפנייה. אנחנו יכולים רק לעזור ולשתף אותך בניסיוננו. אם יש פעוט שנראה שמתפתחת אצלו בעייה שפתית והגיע לאחד הקורסים שלנו (כך שנחשפנו אליו ליותר ממספר רגעים) אנחנו ממליצים על פנייה לגורמים מקצועיים והדבר כבר קרה בעבר. אין זה מהווה תחליף לאיש מקצוע. אנחנו בקשר עם המרכזים הגדולים להתפתחות הילד בארץ ואם ההורים מביעים חשש, נוכל רק להוסיף את דעתנו לטובת אבחון כולל. אני ממליצה לך בחום לתעד את ההברות ושברי המילים שהתינוק מנסה להפיק על פני תקופה של שבוע לפחות. זה ייתן לך אומדן טוב למצב וברוב המקרים, ברגע שאת מתיישבת לעשות זאת, תופתעי לגלות כמה הוא בעצם אומר ומדבר ופשוט לא שמת לב. אם יש לך חששות פני לקבלת ייעוץ עם תיעוד. אם את אומרת שהוא מזהה אור אבא ועץ, תוכלי לשלב סימנים כדי לקבל אותם ממנו בחזרה בצורה מובהקת. אין הדבר מפריע לתהליכים הטבעיים אלא להיפך, מעודד ומקדם אותם. גם ילדים עם בעיות שפתיות מפיקים תועלת גדולה מאוד מעבודה עם סימנים. לדוגמא: ילדים עם דיסלקציה שמקבלים קלט חזותי מתרגלים מהר וטוב יותר למילה הכתובה וגם אחוזי ההבנה כתוצאה מחשיפה כזו משתפרים מאוד. ובכל מקרה בהצלחה.