סימון "חלב"

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

19/01/2006 | 15:06 | מאת: הדס

שלום ליבי, הייתי במפגש שהיה בכרמיאל. קודם כל תודה היה מקסים ונהניתי מאוד. האם יהיה לזה המשך? כמו כן רציתי להתייעץ איתך - אני מנסה ליישם את התנועה "חלב". האם זה משנה אם אני אסמן רק עם יד אחת, כי השנייה תפוסה בד"כ (תוך כדי ההנקה, לפני או אחרי)? אני מוצאת מעט מאוד פעמים שאני יכולה להראות לה את התנועה. אם זה לפני ההנקה היא בדרך כלל לא ממש קשובה ורק רוצה כבר לאכול, תוך כדי הנקה אני מסמנת אבל לא רוצה להגזים עם זה שלא ימאס לה, ואחרי ההנקה זה נראה לי לא כל כך אפקטיבי להגיד "שתית עכשיו חלב" או משהו בסגנון כי בכל זאת זה כבר נגמר ונראה לי שהיא לא תקשר את התנועה למה שהיה קודם. אנא עצתך תודה הדס

19/01/2006 | 16:14 | מאת:

הדס אחזור אלייך עוד היום עם תשובה מפורטת.

22/01/2006 | 08:21 | מאת:

הדס, אני מתנצלת על המענה המאוחר ומקווה שתעברי בימים הקרובים לקרוא אותו. קודם כל לשאלתך על חלב. תינוקות מסמנים בדרך כלל עם יד אחת - אגרוף נפתח ונסגר. אחר כך זה תלוי בתינוק עצמו אם יעבור לסימון בשתי ידיים או יישאר בסימון של יד אחת. את יכולה לסמן עם יד אחת בלבד אבל מאוד מאוד מאוד חשוב לסמן באופן עקבי כך שאם למשל יש אנשים נוספים שמסמנים איתך ועל כך הרחבתי את הדיבור בכרמיאל :) חשוב שגם הם יסמנו באותה צורה ולא שיהיו 'גרסאות'. הסימון המלא הוא אם שתי ידיים אבל הרבה הורים מוצאים זאת קל יותר לסמן עם יד אחת. לגבי מיעוט הפעמים לסימון המילה - חשובה האיכות ולא הכמות. אם הסיטואציה היא משמעותית לתינוקת שלך, גם שתיים שלוש פעמים ביום יספיקו בכדי להבהיר לה שאמא עושה פה משהו שיטתי. את תראי מהר מאוד את ההבנה הזו בעיניים לגבי השילוב בין המילה לסימן. את תגידי חלב ותשהי בשניה את הסימן ויחפשו את הידיים שלך לראות מה את עושה. אם הסיטואציה טובה, אם המסר ברור לא צריך לסמן מהבוקר עד הערב. זו מילה מאוד חשובה להם. הם יתאמצו באופן מיוחד להבין אותה... ואם היא סיימה לינוק את יכולה להגיד זהו, נגמר החלב... והגר אמא מסמנת שלנו סיפרה לי השבוע שהתינוקת שלה ביקשה בשלב הזה בדיוק "עוד" בפעם הראשונה. לגבי כרמיאל, בוודאי שיהיה המשך. אנחנו רק בודקים מול המתנס באיזה ימים זה יכול להיות נוח. קיבלנו את הטלפונים של מי שהתעניין והילה בוודאי תתקשר אלייך עוד היום. בוקר טוב ושבוע טוב לכולם.