ליבי שלום

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

06/07/2005 | 11:49 | מאת: סיגל

כמה סימנים בממוצע ילד יכול ללמוד עד שהוא מתחל לדבר? ואיך יודעים עם מה רצוי להתחיל קודם?(בשביל שיהיה יעיל יותר) תודה סיגל.

06/07/2005 | 16:57 | מאת:

סיגל שלום. התשובה שלי צריכה להתחלק לשני חלקים: באיזה גיל התחילו לעבוד עם התינוק על הסימנים וכמה מהר הוא רוכש אותם. אם תתחילי לעבוד בגיל חצי שנה תוכלי להגיע ל60-40 סימנים ויש כאלה שמגיעים ל-100 עד תחילת דיבור. אם תתחילי לעבוד עם התינוק מאוחר יותר הדבר תלוי במוטיבציה שלו ושלכם ללמוד עוד סימנים. ילדים שנחשפים לשיטה בגיל מוקדם (סביבות חצי שנה) מתחילים לחבר סימנים החל מ-11 חודש. לגבי מילים ראשונות, הרחבתי מספר פעמים אבל מתחילים בשתיים ואחר כך מוסיפים עוד מטווח המילים שאתם מוצאים רצויים בין אם אלו דברים שאתם רוצים ל"שוחח" עם הילד עליהם - חם קר, כואב, חיתול ודברים שהילד אוהב ומעוניין בהם - כדור , ספר, בועות, פיל וכו'.