מה ההבדל בין שפת אם לשפת הטף?

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

18/01/2006 | 01:01 | מאת: אנה

שלום, רציתי לדעת מה ההבדל בין שפת אם לשפת הטף? תודה.

18/01/2006 | 08:52 | מאת:

שלום לאנה, הרשי לי לענות לך על מה שאנחנו עושים ולגבי החברה השנייה שהזכרת תוכלי לברר אצלם. אני גם מזמינה אותך לדפדף בשאלות והתשובות בפורום ולראות את הדברים. אנחנו עובדים עם סימנים הלקוחים משפת הסימנים הישראלית. כן, השפה ללקויי השמיעה ובאותה נשימה התקשורת שהוכיחה את עצמה ואינני אומרת זאת בציניות, להיפך, תקשורת המבוססת על סימנים איקוניים ונבדלים אחד מהשני. אנחנו עוסקים במחקר, עובדים מול אוניברסיטאות בחו"ל כאוניברסיטת ברקלי ואוניברסיטת ויירגיניה. בארץ אנחנו עובדים מול גורמים במשרד החינוך, טיפות חלב וקופות חולים במחלקות לחינוך לבריאות. קורס ההכשרה למדריכים שלנו מתקיים בסמינר הקיבוצים ומסיימיו זוכים עליו לגמול אקדמאי. כולם אנשי מקצוע בעלי תואר וניסיון בעבודה עם הגיל הרך. אנחנו עוסקים בתקשורת מוקדמת עם תינוקות וחשוב מכך, תקשורת אפקטיבית. אנחנו מתבססים על עבודות משותפות, על מחקרים מובהקים סטטיסטית מתחומים שונים כמו נוירולוגיה ופסיכולוגיה ועל חקירה מאומצת והתאמתן לארץ של השיטות השונות לעבודה עם תינוקות. הקורסים שלנו מיועדים להורים ותינוקות כאחד והם עשירים מאוד מבחינת החומרים והמבנה. אנחנו עובדים ברשות ספריית הפועלים עם כל הקלאסיקות כ"בית של יעל", "מעשה בחמישה בלונים", "איה פלוטו", "תירס חם" וכו', שירי ילדות אהובים וטובים. כך שגם להורים ניתנים כלים טובים יותר לחשיפה בבית. רוב התינוקות המתחילים אצלנו קורס של 5 מפגשים מסמנים בסופו! וזה לדעתי אומר יותר מכל, כמו גם הורים שהשתתפו בקורס וממליצים הלאה. מטרתנו העליונה היא להפיץ את השיטה ויתרונותיה, אנחנו עובדים עם גני ילדים ועם אנשי מקצוע לגיל הרך בכל הארץ. גם מבחינת ההורים יש לנו שני מסלולים: אחד להורים עסוקים (מפגש חד פעמי שבו בני המשפחה מוזמנים) והשני, קורס חוויתי להורים ותינוקות בו גם התינוקות וגם ההורים נחשפים לסימנים שלא בצורת לימוד ישירה אלא בשירים, סיפורים והפעלות. הפקנו חומרים שילוו את ההורים בבית כך ששוב, מי שבוחר במסלול עצמאי יוכל לעשות זאת היטב. ואנחנו כאן תמיד כדי לעזור. רק טוב.

19/01/2006 | 10:22 | מאת: דלית

תלכי לסדנאות של שתיהן, גם של נעמי בעצמה וגם של ליבי. יש ממש הבדל. הבסיס הוא אותו הדבר אבל השיטה ממש שונה.