קורס למדריכי שפת אם

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

23/12/2005 | 00:13 | מאת: אירה

בתור מישהיא שדוברת שפת סימנים (כבת להורים חרשים),הייתי רוצה לדעת היכן אוכל לקבל הכשרה כמדריכה לשיטה זו? מה עלות הקורס וכו'...?

23/12/2005 | 09:39 | מאת: יעל

אירה היי, העתקתי לכאן תשובה שליבי נתנה לפני כמה ימים על הקורס: קורס ההדרכה שלנו מעניק הבנה כללית על התפתחות הילד בשנה הראשונה - גם בתחום ההתפתחות המוטורית. במהלך הקורס אנחנו מלמדים 250 סימנים משפת הסימנים הישראלית, כך שאת נחשפת לעולם התוכן המילולי של התינוק בשנתו הראשונה (פועל יוצא מההנחה שאין מלמדים אותו פיסיקה או כימיה מולקולרית). איננו נכנסים לניואנסים של שפת הסימנים למרות שההיכרות עם השפה וסקירה היסטורית עליה חשובה לי מאוד כמנהלת התכנים של הקורס. חשוב, כי חלק ממה שיפה כל כך בשיטה הוא המקום שממנו היא באה. יצירת תקשורת. יש לנו במרצים רופאה התפתחותית, מומחית להתפתחות שפה שהיא גם קלינאית תקשורת בהכשרתה, מר יהודה מלול שהוא רב-פעלים ובעל ניסיון של שנים רבות בעבודה עם ילדים - מגיל אפס ועד גיל בגרות. יש לנו את דוקטור רינגוולד-פרימרמן שמכירה בידייה את תחום החינוך לגיל הרך ואת רכישת השפה כבלשנית וגם היא עם ניסיון רב-שנים ואפילו ביבליותרפיסטית נמנית איתנו. אני אתן מניסיוני ולימודיי לגבי טכניקות שונות ללמידה אפקטיבית של סימנים בתינוקות. ונערוך סקירה מחקרית על הנעשה בתחום - יש לנו שיתופי פעולה עם חוקרים מהעולם וזה עדיין צפוי להתברר אם אפשרי או לא טכנית אבל אנחנו מקווים להעלות חלק מהם להרצאה חיה. כל זה לתוך קורס שגם מכיל בתוכו קורס "אמיתי" ומפגשים עם קהל - בהחלט מקווה שיש למה לצפות :) את מוזמנת ליצור איתנו קשר ולראות אם נוכל ללכת את כברת הדרך הזו יחד. בהצלחה. מניסיון יהיה לך קושי קל להסתגל לדבר בשילוב עם סימנים אבל את מוזמנת ליצור קשר. יעל.

23/12/2005 | 21:15 | מאת:

שלום לאירה ותודה על הפנייה. הילה עדכנה שנשלחה לך הודעה מלאה רק שרציתי להצטרף ליעל ולהוסיף שוב שדווקא החשיפה המרובה לשפת סימנים אינה הופכת את העבודה לקלה יותר משםו שיש כאן הסתגלות הפוכה לשלב מילים בסימנים. נשמח לראותך ונשמח לבחון איתך יחד את הדרך הלאה אבל יש כאן פרמטרים נוספים שידיעת שפת הסימנים אינה פוטרת אותם. רק טוב.