עושה דווקא?

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

12/12/2005 | 15:32 | מאת: דליה

בתי בת שנה וארבעה חודשים וחצי ולעיתים לאחר שאמרנו לה- לא היא מסתכלת במבט שובבי וממשיכה בדבר האסור. כיצד פועלים?

12/12/2005 | 19:17 | מאת:

דליה שלום ותודה על הפנייה. איך עושים לא בצורה אפקטיבית? "לא" עם כל הלב - תנועה של לא (אצבע מתוך אגרוף קמוץ) שעושה תנועה מאוד חריפה מצד לצדבמשולב עם המילה כמובן. אחת האמהות אצלנו סיפרה לי שהיא סימנה את ה"לא" הזה מול ילדונת שכל הזמן כמעט וקפצה אל מול כביש לא רחוק והילדה (בת 4) התחילה לבכות מהסימון הבינה והטמיעה את האיסור. כהורים אנחנו אומרים המון "לא" במהלך יום ויש לזה הרבה יותר אפקטיביות אם האמירה מלווה בסימן - כמובן שצריך להזהר בשימוש. לסמן רק לגבי דברים מאוד חשובים: בין אם זה חוטי חשמל או תנור חם או פינה חדש של שולחן וכו'. בהצלחה.