ליקוי שפתי

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

08/12/2005 | 18:49 | מאת: סיגל

יש לי ילד בן שנתיים וחודש. בני אומר רק כמה מילים ספורות. רציתי לדעת מה ניתן לעשות כדי לעזור לו בנושא. אודה לך על תשובתך.

08/12/2005 | 22:40 | מאת: לל

מנסיון אישי בלבד: גם בני בגיל זה דיבר מעט מאד. לקראת גיל 3 התחיל לדבר הרבה , כמעט בבת אחת. בכלל לא בטוח שיש לו ליקוי כלשהו. אבל אם את לא רגועה ויש לך ספק כלשהו, תמיד כדאי להתייעץ עם רופא ילדים טוב, והוא לבטח יפנה אותך למומחה בנושא , אם יחשוד שאכן יש בעיה כלשהי. את יכולה לשאול גם בפורום -רפואת ילדים- ובפורום -הפרעות בתקשורת-.

08/12/2005 | 23:51 | מאת:

סיגל שלום, הודעה אישית נשלחה למייל שציינת. לבאי הפורום חשוב לי לציין שיש לא מעט ילדים שמאחרים בתחילת דיבור ואין הדבר מעיד על בעיה שורשית, ילדים כאלה נקראים "Late Bloomers" כי הם פורחים מאוחר... הכרתי כמה ילדים שהחלו לדבר בגיל שנתיים ועוד. מישהו מבני משפחתי החל לדבר בגיל שלוש ושלושה חודשים. כשכבר החל לדבר הוא עשה זאת במשפט של חמש מילים: אמא, לא רוצה עוד ספונג'ה.... היום הוא עורך דין מצליח מאוד. לא תוכלי להעיד עליו דבר, בטח לא חוסר רהיטות בדיבור. אם יש לך חשש אצטרך למשתתפת "לל" ואמליץ בחום ללכת לאבחון של קלינאית תקשורת או להביע את חששותייך בפני רופא ילדים ולקבל הפנייה לאיש מקצוע. השיטה הדואלית מהווה כלי תקשורתי חשוב מאוד במעבר הזה בין השלב הקדם מילי או תחילת דיבור (מילים ספורות) לבין דיבור רציף. הסימנים מביאים לירידה חדה בתסכול של הילד שאינו מסוגל להביע עצמו כראוי ואז הוא מתפנה ללמידה עשירה יותר וחוויתית יותר. עדיין, בכדי לפסול אפשרויות אחרות, אנחנו מאוד אוהבים לקבל את ברכת הדרך של אנשי המקצוע שראו את הילד והתרשמו ממנו. אנחנו בקשר עם רוב המכונים להתפתחות הילד ברחבי הארץ כך שאני לא צופה כאן בעיה, אבל בשביל שלא תהיה כל התנגשות צריך לעשות זאת באופן פורמלי. לאחר מכן שההדורים ברורים, את מוזמנת להגיע לאחת הסדנאות שלנו. לא יהיה לך צורך ליותר ממפגש אחד בכדי להתחיל ליישם את עיקרי השיטה. יש אפשרות למפגש אישי אם תרצי – מפגשים מסוג זה אנחנו עורכים במרכז ברמת-גן ובמרכז ברעננה. ובכל מקרה, תמיד ניתן ליצור איתנו קשר, אנחנו "נשארים בתמונה" ומלווים את הילדים וההורים בדרך. בכל מקרה בהצלחה מכל הלב.