מה עונים?

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

29/11/2005 | 00:59 | מאת: דנה

בתי בת השנה ושבעה חודשים מדברת טוב מאד (לפחות לטעמי) העניין המוזר שנהיה לה לאחרונה שהיא חוזרת על אותה מילה כמה פעמים ורוצה התייחסות כמובן שאני כל פעם מקשרת את המילה לדברים שונים, ו/או שרה שיר עם המילה, מקשרת אותה למשפט שנאמר הרבה בבית,,, אבל- לפעמים נגמרים לי הרעיונות כבר והיא ממש לוחצת לתשומת לב נוספת... מה עושים??? עוד דבר: כשהיא מנסה להגיד מילה מסויימת ולא יוצא לה כמה פעמים היא ממש צועקת ומתעצבנת אני פירשתי את זה כדרך שהיא מנסה להוציא מעצמה יותר, האם התופעה הזאת בעייתית,? ואיך אני אמורה להגיב? (אני מנסה להפוך את הכעס שלה להתלהבות יחד איתה ולפעמים זה עוזר). אודה לך מאד!!!

29/11/2005 | 09:12 | מאת:

דנה שלום ותודה על הפנייה. השיר נשלח אלייך כבקשתך. אני מתקשה להבין את הבעייה ממה שאת מתארת, נראה לי טבעי שילד ירצה התייחסות ותשומת לב ויחווה גם תסכול - שיטת שפת אם לא פותרת את כל התסכולים. זה אינו מפתח קסמים. מלבד הכיף של השירים והסיפורים משולבים בסימנים (על תקן שירי אצבעות) נראה לי שהיא כבר לא זקוקה לנו, כלומר לשימוש בשיטה. אלא אם כן יש מילים שהיא מתקשה להגות כמו "אמבולנס" או "מדרגות" ואז שילוב של הסימן הרלוונטי יכול לעזור לה מאוד בהתגברות על הקושי. רק טוב.