שלום ינשופה!

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

13/11/2005 | 09:40 | מאת: מצרפת השמשית והקרירה

היי יקרה מה שלומך? הבטחת לשלוח לנו סימן לאוגר אחרי שהילדון מאוהב בהם באופן מדהים. אתמול קיבלנו משפט ראשון הוא סימן גשם קר במקלחת חהחהחה ה אני חושבת שאולי הוא לא קישר בין הטוש לאמבטיה ג-ד-ו-ל! נעמה ביקשה למסור שהקטנה שלה עדיין לא מערבבת אבל לדעתי היא יורת מדי לחוצה על לסמן אבל אין עם מי לדבר. הם סוף כל סוף עברו לבית השבוע והגדול ניסה להסביר שעוברים וסימן לה גם בית. היא החזירה לו ספר. התערבנו שהיא מתכוונת לדירה להשכיר. נשיקות לכולם וחיבוק חם נגד כל השדים קרן

14/11/2005 | 00:49 | מאת:

היי קרן יקרה. סיפור ה"גשם" ה"קר" שבה את ליבי. מעניין מה הוא עומד להגיד על השלג? את זה הוא עומד לחוות הרבה השנה. לגבי נעמה, בדיוק פגשתי קבוצת אמהות נחמדה ביום שישי והיתה שם מישהי שעובדת כבר חודשיים על סימנים ללא הצלחה ומנקודת הראות שלי זה אכן מתוך לחץ. לדעתי היא תרים ידיים וחבל ולו רק בגלל שהילד מרגיש את הלחץ, אחרת הוא כבר היה מסמן. החוכמה היא לא לסמן במקטעים "לימודיים" ונעמה כבר עברה את כיברת הדרך הזו. צריך לשלב את זה כמה שיותר בחיים היום-יומיים כך שגם לילד עצמו יהיה מאוד טבעי לסמן בכל מיני סיטואציות בשלב מעט מאוחר יותר. פשוט כי אנחנו עושים את זה כל הזמן... כל יום ובכל מקום. איתך אני משכנעת את המשוכנעים.. אני יודעת :) לגבי מעבר הבית אני בטוחה שזו היתה תקופה לחוצה לנעמה ולקטנה ואולי בגלל זה היא עדיין לא משלבת סימנים. בכל מקרה נעמה עצמה צריכה לשלב סימנים למשפט או שתשים לזה מעט יותר לב ולדעתי זה יביא לתוצאות מידייות. המון אהבה.