ליבי, אני לא בטוחה שהילדה מסמנת עוד?

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

04/07/2005 | 09:19 | מאת: רוני

הגעתי לקורס שלך במיתר והיה נחמד מאוד. לפעם הבאה הייתי רוצה קצת יותר שירים שאוכל לזכור בעצמי. היה שם את השיר על החלב שאני ממש לא זוכרת איך הוא הולך? בכל מקרה, אני חושבת שהיא סימנה עוד אבל לא ממש סגורה על זה. איך אפשר לדעת? תודה! רוני

04/07/2005 | 10:44 | מאת:

שלום לרוני ולקטנטונת. הייתי רוצה לשאול אם היא סימנה בהקשר לדברים שהיו בסביבתה או לא. את הסימן "עוד" הם מאוד מאוד מאוד אוהבים ! מאוד! זה מזיז את העולם. אם זה עוד חלב, עוד סיפור, עוד שיר, עוד טלוויזיה. עוד משמש גם לעיתים כ"רוצה" או כהיפך מ"נגמר". מתעקשים על "עוד" כשיודעים שצריך ללכת... הסימן מבוצע על ידינו בצורה "מושלמת" אבל אצלהם יש בדרך כלל שלב קודם לסימון ובמקום לסמן עם כל האצבעות הם מסמנים רק עם אצבע אחת. כמו שהם אומרים "לב" בהתחלה ורק אחר-כך מגיעים ל"חלב". האם זה הסימן שנתקלת בו? אם תוכלי לפרט יותר, למה לא היית בטוחה שהיא סימנה? בגלל הסיטואציה או בגלל אי-דיוק בתנועה? אשמח לענות ולהתראות בקרוב.

05/07/2005 | 19:21 | מאת: רוני

ליבי, כן תודה! האמת עברו כמה ימים מאז ששלחתי את התגובה ועכשיו אני חייבת להסכים איתך. עכשיו ברור לי מאוד שזה הסימן ועכשיו היא גם מסמנת חלב!!! מרגש! תודה תודה תודה!