ילד בן שנה

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

30/10/2005 | 20:31 | מאת: אורית

שלום נתקלתי היום בפורום הזה יש לי בן בן שנה . האם גם כאן שפת הסימנים נכנסת לתמונה ? אם כן, כיצד לומדים אותה. תודה רבה

30/10/2005 | 23:19 | מאת:

אורית שלום ותודה על הפנייה, שיטת התקשורת הדואלית יעילה ועוזרת כל זמן שהפעו/ילד נמצא עדיין בתהליך רכישת מילים "בסיסיות". אם הוא אומר "אמא" "אבא" ו"סבתא" יכול להיות שהוא עדיין לא מבטא "כאב" "חיתול" כדור וכו'. מדרגות, הליקופטר, טרקטור הן דוגמאות למילים שאהובות בדרך כלל על פעוטות אבל קשות להגייה וגם כאן אפשר להעזר בסימנים. ככלל, השימוש בסימנים עוזר "להכיל" בצורה מובנית יותר את המילים, את משמעותן. אם אספר לך סיפור ואצרף אליו סימנים הוא יהיה ברור יותר וחוויתי יותר ומכאן מעשיר ומעניין יותר. לגבי תהליך הלמידה, בגיל שנה הרכישה של סימנים חדשים היא מהירה ומאוד אפקטיבית. מדובר מבחינתם בלימוד שיר אצבעות נוסף, החוכמה נעוצה בשילוב אותם סימנים+מילים גם בשגרת היום-יום. מתחילים משתי מילים : בגיל זה "לאכול" ו"עוד" או מילים אחרות המייצגות אובייקטים שהוא אוהב אך אינו יודע לבטא היטב. אשמח לענות בהרחבה על שאלתך אם לא עניתי במדויק.