הכיצד להבינו?

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

26/10/2005 | 14:30 | מאת: נילי

שלום לכולם, אתאר לכם מצב לא פשוט: בני נרדם, נפל המוצץ, בוכה, לא פונים אליו לאחר 10 שניות, צורח, מים ומוצץ לא עוזרים רק ידיים, מניחים אותו, מספר דקות חולפות, נפל המוצץ בוכה, קמים אליו מהר, או לוקח את המוצץ ושב לישון או שנרגע עם נותנים לו בקבוק מים, ואז ידיים וגרעפס וזה נעשה ארוך... בני הוא בן 4 וחצי חודשים ישן בלול הממוקם בחדר השינה שלנו ומתעורר בממוצע כל 40 דקות. קראתי הרבה תגובות והערות בנושא זה אך יש לי שאלה: איך יודעים את ההבדל בין הרגל הנובע מפינוק / משהו מציק/ כואב... מפחיד - חלום רע? כי הוא מתעורר בכל פעם בבכי הסטרי כשעיניו עצומות ורק מים, מוצץ הוא נדנוד בידיים מרגיעים אותו ולנו בלילה אין את הסבלנות של היום ורוצים להגיע למנוחה והנחלה בקטע הזה. איך ניתן ליצור שפה או תקשורת שברצוני להעביר לו מסר שזו שעת לילה וכעת הזמן לישון? אשמח לתגובות במהרה עוד בטרם יתחיל עוד לילה לבן

26/10/2005 | 15:16 | מאת:

נילי שלום רב ותודה על הפנייה. החודשים הראשונים לחיי התינוק מלווים בהרבה מאוד למידה מצידנו ומצידו. אין פתרון קסמים שמתרגם את התקשורת ביננו אלא אהבה והרבה סבלנות. במקרים קיצוניים של בכי וחוסר רגיעה מומלץ תמיד לפנות לרופא ילדים שיפסול בעיות בתזונה או חוסר כלשהו. אם הכל כשורה, כפי שזה ברוב המקרים, הרי שצריך להתרגל למחזוריות האכלה ושינה וכל השיטות כולן מצביעות על החשיבות של שגרה - מעבר לניסיון המתמיד להבין מה מטריד את התינוק שלנו. אם יש בידייך את הספר של הלוחשת לתינוקות הרי שתוכלי למצוא מדריך מצוין לפסילת כאבים ומיחושים של התינוק מסוגים שונים. בעמודים 89-90 היא מצביעה על כך שאם התינוק מותח רגליו - אין לי ציטוט מדויק אבל מדובר בגזים וכו'. אחרי הרגיעה הראשונית ואחרי שישנת מעט יותר, אשמח אם תחזרי אלינו לשמוע על הסימנים. הסימנים כרוכים בתהליך למידה אצל התינוק ולכן ייקח זמן עד שתראי את התוצאות, אבל הם בהחלט מומלצים כשיטת תקשורת עד לרכישת השפה המדוברת. חודשים יקרים שאפשר להתעסק בהם הרבה פחות במשחקי הניחושים של "למה הוא בוכה". בהצלחה.