מתי אפשר להתחיל לסמן?

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

10/10/2005 | 11:59 | מאת: אחות טיפת חלב

אחות טיפת חלב שביקרנו אתמול המליצה לי עליכם אבל לא ברור לי מתי להתחיל לסמן ובכלל מתי לסמן?? אתם מסבירים איך לקרוא סימנים של תינוקות או שאתם מלמדים את הסימנים??? לא ברור

10/10/2005 | 15:36 | מאת:

שלום לך, ותודה על הפנייה. מתי להתחיל לסמן? מגיל ארבעה חודשים. מתי לסמן? כשנופלת לידייך ההזדמנות לעשות זאת. אנחנו ממליצים להשתדל ולסמן כל פעם שאת אומרת את המילה המסוימת - מילות מפתח לעולמו של התינוק/תינוקת. אנחנו מלמדים את התינוקות ואת מלוויהם כיצד לסמן, כיצד לשלב את הסימנים ביום יום. כפי שאת עושה זאת בשירי אצבעות או בשירים שאת רוצה להדגיש: שיר אהוב: "בואו עננים, הבו גשם לגנים". אנחנו אוהבים לסמן "בואו" וגם "גשם" החכמה היא לסמן "גשם" גם כשרואים טפטוף בחוץ... שיהיה בהצלחה.