שפה שניה לילד שכבר יש לו שפה משלו

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

06/09/2005 | 14:54 | מאת: כנראה מאמצת

שלום לך ליבי כץ משיח, הרבה זמן חשבתי על זה ופתאום נתקלתי בפורום הזה שלך. מקווה מאוד שתוכלי לעזור לי.אם לא אז ניסיתי לפחות. תמיד רציתי, כיוון שיש לי שפה שנייה (לבעלי לא) שכשיהיה לי תינוק/ת אוכל לדבר איתו/ה בשפה השנייה, ובעלי בעברית (שפה יחידה שיודע) כדי שכשי/תגדל יהיו לו/ה שתי שפות, רצה הגורל המר, שאיני מסוגלת להרות (למרות שעדיין אני בטיפולים). לכן חשבתי על התחלת הליכי אימוץ, אני מעוניינת לאמץ רק מהארץ (מסיבה כלכלית). ידוע לי שלא אוכל לאמץ תינוק בן יומו, אם יתמזל מזלי, אוכל לאמץ ילד בגיל עד שנתיים/שלוש.. שאלתי בעקבות כך היא, כיוון שהילד/ה שאקבל בעצם י/תגדל במקום אחר וככל הנראה השפה תהייה עברית (י/תהיה כבר ילד/ה גדול/ה) האם אוכל בכל זאת לדבר בשפה שנייה, האם בעצם זה יבלבל אותו/ה? סליחה אם שאלתי לא היתה במקום. ותודה מראש

08/09/2005 | 15:23 | מאת:

כנראה מאמצת יקרה, אני עדיין מקווה שהכל יבוא על מקומו בשלום. שאלתך לא קשורה לתקשורת דואלית אבל גם מהניסיון שלי ומחקרים מהתחום ושאלתי שוב ולכן התעכבה תשובתי, השפה השנייה שלך פשוט תתקבל בפחות אפקטיביות מול חשיפה בגיל מוקדם יותר. כך שבוודאי שתוכלי לדבר איתו/איתה בשפה השנייה - שוב, תחת ההנחה שאת דוברת אותה ברמת שפת אם. ייקח זמן רב יותר אבל בהחלט יקרה. ובכל מקרה, המון הצלחה מכל הלב.

09/09/2005 | 14:12 | מאת: כנראה מאמצת

25/10/2005 | 15:48 | מאת: קייסי

שלום לך!יש לי אורחת בבית שיש לה ילדה בת שנה האורחת מדברת עם הילדה בשפתה,ואני מדברת איתה עיברית האם דיבור ב2 שפות יפריע לילדה להתחיל לדבר?