קצב לימוד הסימנים

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

25/08/2005 | 13:34 | מאת: אילן

הי ליבי, רציתי לדעת האם יש מחקרים שמציינים את הקשר שבין הגיל לכמות הסימנים שהוא אמור לדעת? קראתי בספר שמומלץ להתחיל בגיל 7 חודשים. הבנתי שאת ממליצה להתחיל בגיל 4 חודשים - ממה נובע ההבדל? ושאלה אחרונה - מה קצב הלימוד הרצוי? להתחיל ב 2 עד שלושה סימנים ורק לאחר קליטתם להמשיך הלאה או נניח לאחר מספר ימים ניתן להמשיך הלאה גם אם אין תגובה?

25/08/2005 | 15:34 | מאת:

שלום לאילן, אם תרצה ציין את הספר שקראת בכדי שאוכל להתייחס אליו. ההמלצה היא להתחיל כמה שיותר מוקדם. ארבעה חודשים זו התחלה טובה. הזמן הוא כחודשיים לערך עד לקבלת סימן ראשון חזרה, גם מבחינת ההתפתחות המוטורית של התינוק, לא ניתן לקבל סימן מובהק קודם לכן (אסייג ואומר בדרך כלל). לגבי שני סימנים, שני הסימנים הראשונים משויכים לצרכים הבסיסיים ביותר של התינוק: "חלב" שהוא האוכל בגיל הזה והיכולת לבקש משהו: "עוד". לנו כהורים, אלו המילים שאנחנו משתמשים בהם בממוצע הגבוה ביותר בתקשורת עם התינוקות. מכיוון שיש כאן זמן לימוד כפול - גם הזמן שנדרש לתינוק להבין שיש פה שיטה - לא סתם אבא ואמא מסמנים לי כל פעם שהם אומרים, זה משהו חוזר ושיטתי... וגם הזמן לרכוש את הסימן עצמו שהוא ארוך יותר, במיוחד בגילאים הצעירים. ההתמדה והעקביות עם שני סימנים הוכחו כיעילים ביותר. ככל שתרכוש יותר סימנים (אין כאן לימוד מלא של שפת הסימנים אלא סימנים בודדים מקושרים לשפה המדוברת), הסבירות שתתמיד בכולם יורדת, אלא אם כן אתה דובר את שפת הסימנים. אנחנו רוצים שתצליח ביישום השיטה, מה גם שהמוטיבציה הרבה יותר גבוהה כשאתה כבר מקבל סימן מהתינוק. מקווה שעניתי. אשמח לענות על שאלות נוספות.

25/08/2005 | 16:41 | מאת: אילן

הי ליבי, תודה רבה על תשובתך. הספר שקראתי שמדבר על התחלת לימוד בגיל 7 חודשים הוא של JOSEPH GARCIA - SIGN WITH YOUR BABY. אגב האם הוא ספר מומלץ? (נדמה לי שמופיע במאמרים באתר של SIGN2ME). בנוסף, רציתי לכוון לשאלתי הקודמת ולשאול האם קצב ההתקדמות של הלימוד הוא רק לאחר קבלת פידבק מהתינוק? או האם ניתן ללמד אותו מספר סימנים במקביל לפני שראינו שהוא השתמש בהם?