איך להתחיל?

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

22/08/2005 | 11:40 | מאת: משה

הי, למדתי איך לעשות סימנים לילד. ואני רוצה להתחיל ב 2 עד 3 סימנים ראשונים לפי המלצתך. רציתי לשאול איך אפשר ללמד את התינוק לקשר בין הסימן למשמעות שלו? למשל כשהוא בוכה כי רעב אז לסמן "חלב" ואז רק להאכיל אותו?

22/08/2005 | 17:17 | מאת:

משה שלום ותודה על פנייתך. כשהתינוק בוכה ואתה יודע שהוא רוצה לאכול, אז *כמובן* לתת לו לאכול, קודם כל. רק אז, דקה-שתיים אחרי שנשבר הרעב, לסמן "חלב" (אגרוף נפתח ונסגר אם מסומן ביד אחת). אתה רוצה "חלב"? מממממממממ, "חלב" טעים, נכון? אנחנו תמיד מחזיקים אותם עלינו בזמן האכלה (אם בקבוק או הנקה). כל שנדרש הוא ליצור קשר עין ולסמן "חלב" במרחב הזה ביניכם. איך התינוק ילמד לקשר בין הסימן למשמעות שלו? הקישור ייעשה מתוך החיבור שלך בין המילה לסימן, כך שכל פעם שאתה *אומר* חלב, תוסיף גם את הסימן "חלב". אם אתה רוצה לשיר לו שיר למשל, אז יש שיר על המנגינה של "IF YOU ARE HAPPY AND YOU KNOW IT" למשל: אם ליאור צמא הוא מסמן "חלב" אם ליאור צמא הוא מסמן "חלב" אם ליאור צמא, אם ליאור צמא, אם ליאור צמא הוא מקבל "חלב" ואז, להגיש לו את הבקבוק תוך כדי משחק... אם אתם אוכלים חלב בארוחת הבוקר יחד עם קורנפלקס, והתינוק "יושב" איתכם לשולחן, ואתה מבקש מאישתך או מהילד הגדול להעביר לך חלב, אפשר גם לסמן באותה הזדמנות - אפשר לקבל "חלב" בבקשה? מתחילים רק בשתי מילים ואנחנו ממליצים לעשות זאת בסיטואציות נעימות כך שלכל הצדדים יהיה נחמד ונוח. בהצלחה. אשמח לענות על שאלות נוספות.

23/08/2005 | 10:28 | מאת: משה

ליבי, המון תודה. התשובות שלך מקסימות וענייניות. רציתי לשאול שאלה נוספת באותו עניין. איך אפשר לוודא קליטה של התינוק של הסימנים? היום הוא בן 5 חודשים (ושמו באמת ליאור, מדהים בדיוק כמו בדוגמה שלך). התחלנו קצת בסימנים לפני כחודש. מתי נראה שימוש שלו בשפה? בברכת יום מקסים, משה