לאיזה גיל מומלצת השיטה?

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

01/08/2005 | 06:07 | מאת: מרב_ז

לאיזה גיל מומלצת השיטה? האם יש טעם להתחיל ללמד פעוט בן שנה וחצי שמתחיל לומר מילים ראשונות, אך נראה כי הוא חווה תסכול מכך שאנו לא מבינים אותו?

01/08/2005 | 12:44 | מאת:

מרב שלום, תודה על פנייתך. עבודה עם פעוטות בשיטת התקשורת הדואלית נתחמת בדרך כלל לשנתיים הראשונות לחיים, וממה שאת מתארת, בנך מצוי בשלבי הרכישה הראשונים של השפה. השיטה יכולה להועיל לו מאוד לכוון את מילותיו הראשונות. בזמן קצר מאוד הוא יכול לרכוש סימנים שיבהירו לסביבה מה הוא רוצה *בדיוק* וכל התהליך יפחית במאוד את התסכול שהוא, כמוכם, חווה. מדובר על עבודה ממוקדת ויעילה מאוד, שאינה דורשת השקעה של שעות מהיום. השיטה מומלצת על ידי הארגונים המובילים בעולם להתפתחות הילד. מניסיון, אינך זקוקה לקורסים שלנו אלא רק לסדנה בה את יכולה לרכוש את הכלים הראשוניים לעבוד עם הפעוט. את מוזמנת להגיע יחד עם בעלך או דמות משמעותית לפעוט ולראות מה ואיך אפשר להקל על הדברים. נשמח לראותך.

01/08/2005 | 15:50 | מאת: מרב_ז

תודה על התשובה המהירה. האם יש צורך להרשם לסדנא בטבעון, או שאפשר להגיע ללא תאום מראש?