שימוש בשפת הסימנים לא כל שעות היום

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

27/07/2005 | 09:46 | מאת: גלית

התינוקת שלי בת 3 חודשים והתחלתי עם שפת סימנים יחד עם הדיבור שלי בשפה העברית בגיל 5 חודשים אני חוזרת לעבודה ותגיעה מטפלת שתתחיל לדבר איתה בשפה הרומנית ברור שלא אוכל ללמד את המטפלת גם את שפת הסימנים. השאלה שלי היא, האם תהיה בעיה אם הילדה בשעות הבוקר תשמע רק רומנית - גם במילים שהיא ראתה סימנים. ובשעות אחר הצהריים אני אדבר איתה עברית ושפת סימנים. כלומר האם לילדה תהיה בעיה עם שפת הסימנים כשלא כולם מבינים אותה. או שרק איתי תדבר בשפת הסימנים כי זו השפה שלי?. .

27/07/2005 | 10:14 | מאת:

בוקר טוב לגלית, תודה על הפנייה. רומנית או ספרדית או רוסית, זה לא משנה... כתבתי כאן לאחד המשתתפים, השיטה מאוד עוזרת להתמודד עם מספר שפות. אם את מסמנת תנועה של עירסול תינוק (כפי שמחזיקים תינוק עם ניעות קלות, כל יד אוחזת במרפק היד השנייה), ואומרת ברומנית "קופיל מיק" (תינוק קטן) או "תינוק" או "BABY" או "BEBE", יהיה הרבה יותר קל לתינוק או לתינוקת להבין שמדובר באותה משמעות... הסימנים הם מאוד איקוניים באופיים ולכן, גם אם לך ייגמרו המילים ברומנית ולמטפלת המילים בעברית, עדיין סביר להניח שתוכלו לתקשר בעזרת סימנים... גם לתינוק קל כשמצורף קלט שהוא וויזואלי למילים בשפה או שפות שהוא רק מתחיל לרכוש. פשוט יותר. לילדה לא תהיה בעייה עם שפת הסימנים בשימוש מול הסביבה כי אפשר להבין אותה. בין בכי לבין סימן ל"אוכל" שאת יכולה לקבל מהילדה, אני יודעת מה אעדיף אני. האם עניתי לשאלה?