ניתוח או הזרקה - על סמך מה מחליטים ?

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

25/09/2006 | 21:58 | מאת: קונפוציוס

אני חולה במחלת ורידים ויש לי דליות ואודם (דלקת) בגף התחתון. לפי בדיקת הדופלר שעברתי בורידים העמוקים והשטחיים יש אי ספיקה וגם רפלוקס. אין לי בעיה בורידים העמוקים. לפני עשרים שנה עברתי ניתוח ורידים לא מוצלח ברגל אחת וכעת החמיר המצב ברגל השניה. לטענת המומחה לכלי דם שבדק אותי אני נמצא בדרגת C4 של הדלקת. הרופא המליץ שאעבור ניתוח של הוריד. הרופא טען שאיני מתאים לטיפול של הזרקה. מהם הקריטריונים שממליצים לעבור ניתוח במקום הזרקה? האם המלצה כזאת היא סופית או שיש מקום לחוות דעת נוספת? תודה מראש על ההתייחסות.

ניתוחי ורידים לרוב נכשלים ביותר ממחצית מהמקרים וביותר מ75 אחוז מניתוח חוזר, כך שאיני ממליץ על ניתוח. ממליץ לבצע טיפול בסקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד שהוא טיפול אמין נוח ויעיל בתנאי שמבוצע בידים מנוסות. פרטים תוכל לקרוא ב www.dr-galili.co.il

מנהל פורום ורידים וכלי דם