הסבר לתוצאות בדיקה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

17/09/2006 | 18:14 | מאת: טלי

שלום. לאחותי בת ה-12 עשו בדיקת "DUPLEX" (דופלר עורקי הכליות) בעקבות לחץ דם גבוה. התוצאות שהתקבלו הן: בעורקי הכליה מימין ומשמאל הודגמה זרימה מערבולתית לכל אורך העורקים. לא הודגמה היצרות. הודגמו מהירויות זרימה גבוהות באאורטה. מה זה אומר?? ואיזה רופא מומחה מטפל בנושא זה? אודה לתשובה דחופה.

מציע שתפנו עם תוצאות הבדיקה למומחה לכלי דם. איני יכול להגיד על סמך הנתונים מה זה אומר, כי לא ניתן לנתק את הסיפור וההקשר הקליני מהבדיקה שלא פרטת מדוע הופנתה אחותך אליה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם