בעיית קור שמעירה אותי בלילה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

24/08/2006 | 10:49 | מאת: חיים

אני בן 54 , עוסק בספורט באופן תדיר. אני סובל מקור בגפיים ובחזה - רק בלילה, תופעה שגורמת להתעוררות מוקדמת אם אני לא מכוסה היטב היטב. גם בלילות הקיץ החמים אני לובש פיגמה ארוכה +גופיה , זה מספיק חם לתחילת הלילה אבל לא מספיק אחרי כ-4 שעות שנה כאשר הגוף מצטנן , ואז אני מתעורר מקור. במשך היום ואפילו בחורף כשאני עובד - אין לי בעיה. יש לי כולסטרול קצת גבוה T=220 hdl=58 ldl=149 - ואני מטופל ב- pravastatin התופעה הוחמרה בשנתיים האחרונות. גם אבי ז``ל סבל מתופעה דומה. תודה

לרוב מדובר ברגישות יתר של כלי הדם בעור שנוטים להגיב בכיווץ יתר לקור. אין לכך משמעות רפואית. בכל אופן, ממליץ לבדוק תפקודי בלוטת התריס.

מנהל פורום ורידים וכלי דם