בדיקת דופלר- דחוף

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

02/08/2006 | 15:26 | מאת: מיטל

ד"ר גלילי שלום רב, אני בת 36 לאחר 4 לידות (3 ניתוחים קיסריים). לידה אחרונה לפני 10 חודשים. במהלך ההריונות סבלתי מבצקות ברגליים ויתר לחץ דם. מזה 4 חודשים יש לי נפיחות בגוף, בעיקר ברגליים ובבטן. מאחר ולא נמצא הסבר לנפיחות (גם לא בתחום נפרולוגי), רופא פנימאי העלה השערה שיתכן וזה קשור לכלי דם. הופניתי לשתי בדיקות: - האחת - "לבדיקת דופלקס ורידי רגליים במסגרת בירור בצקות - ורידים עמוקים". - השניה - "US בטן תחתונה בשאלה של לחץ על מערכת ורידים פמורלים". שאלותי: 1. האם דופלר ודופלקס הם אותו דבר ? 2. מה פירוש "מערכת ורידים פמורלים" ? האם ניתן ב- US להדגים ורידים של בטן תחתונה ? או שזה שייך לבדיקת דופלר ? אודה לתשובותיך בהקדם, שכן קבוע לי תור לבדיקות הנ"ל בשבוע הבא. בתודה מראש, מיטל

דופלקס זה צירוף של אולטרהסאונד ובדיקת דופלר שנותנת מושג על כיוון הזרימה של הדם מה שאולטרהסאונד רגיל לא עושה. צריך לבצע הבדיקה באופן מיוחד ולא כחלק מאולטרהסאונד בטן.

מנהל פורום ורידים וכלי דם