מים קרים=כאבים בכפות הידיים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

20/07/2006 | 02:20 | מאת: אירית

שלום רב בכל עת שאני נכנסת לבריכת מים קרים אני נתקפת כאבים עזים בכפות הידיים (בצד הפנימי) הכאב חזק עוד יותר כאשר הכניסה למים היא בתהליך חד (קפיצה) מאשר בכניסה איטית והדרגתית. לאחרונה נתקפתי בכאבים כאלה גם בשעה שהתחלתי מסלול הליכה בנקבת השילוח שם המים אמנם קרים מאד אך מגיעים עד לקרסוליים בלבד. הכאב דומה למשהו מגרד מאד והולך ונחלש בד"כ עם ההתרגלות לטמפ' המים. התופעה זכורה לי מגיל צעיר מאד אך הלכה והתגברה עם השנים. היום אני בת 39 ובריאה בד"כ. הדבר מאד מפריע וכואב ואני מעוניינת להבין: מה בדיוק קורה שם ? האם התופעה מוכרת ? האם יש מקום לבדיקות ואפשרות לטיפול ? בברכה אירית

מדובר ברגישות יתר ותגובה מוגברת של העצבים בדופנות כלי הדם לטמפ' נמוכה עם כיווץ שלהם וכאב. זו אינה מחלה. במידה ואין שינוי בצבע לחיוור , כחול ואדום, ניתן להתעלם ולהמנע מחשיפה לקור. במידה ויש שינויי צבע, ממליץ על פניה לראומטולוג.

מנהל פורום ורידים וכלי דם