לאחר הצינתור בעיות ברגל - כריש דם

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

10/07/2006 | 23:37 | מאת: רונה

שלום רב, אבי עבר לפני 3 שבועות צינתור, לאחר שהחור לא נסגר קשרו לאבי את הרגל למשך יומיים וכאשר הורידו לו את החבישה גילו שנוצר כריש דם ברגל... אבי מטופל ברגע זה בפלווקס+אספרין, ולפני יומיים הוסיפו לו קומדין + זריקות לבטן גם לדילול.. שאלתי היא האים זה לא הרבה מידי תרופות לדילול? והאים זה יכול לעבור הכריש דם הזה? והאים שמעת על מקרים דומים כאלו? ברצוני לציין שאמרו לו שעוד שבוע בערך יפסיקו לו את הפלווקס- האים לא צריך לקחת אותו לפחות כמה חודשים טובים??? אנא - אודה על התייחסות ותשובה לכל סעיפיי השאלות. מודה מאוד...

אם מדובר בקריש דם בוריד העמוק, מספיק לקבל טיפול בקומדין בתנאי שבדיקות הדם מראות שהתרופה ברמה טובה ומתאימה. לרוב הפלוויקס ניתן למשך חודשיים עד שלשה חודשים לאחר שממקמים סטנט [קפיץ בפי העם] בעורק מוצר.

מנהל פורום ורידים וכלי דם