דופלר עורקי צוואר

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

30/06/2006 | 14:09 | מאת: מירי

שלום ד"ר... אני מקווה שזה המקום לשאול ...סליחה אם טעיתי. אני בת 70 . בבדיקת דופלר עורקי צוואר נמצא לי שבצד ימין יש הצרות המודינמית פחות מ- 25% בעורק הפנימי,ע"י רובד שברובו מסוייד. וגם אי סדירות דפנות העורק המשותף.(בחוליות זרימה תקינה) מצד שמאל יש אי סדירות דפנות ביפורקציה התחלת העורק הפנימי , בלי הפרעה המודינמית. אני מבקשת לשאול מה המשמעות של הכתוב כאן על חומרת המצב. האם יש צורך בהתערבות כירורגית לפתיחת ההצרות שבצד ימין? האם נהוג לעשות משהו - כגון תרופות, (קומדין), או תזונה מסויימת, שתאט את התדרדרות המצב? תודה לך.

מדובר בממצא נורמלי לגילך. אין מקום לדאגה. הייתי ממליץ לחזור על הבדיקה בעוד 8 ח'.

מנהל פורום ורידים וכלי דם