הקשר בין טמפרטורת הגוף לתכונות הדם ?

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

29/06/2006 | 12:12 | מאת: אורח

שלום רב, האם קיים מתאם כלשהו בין עליית או ירידת חום הגוף לבין הצפיפות וההתפשטות של הדם בגוף ? . בדומה לחימום מים . האם בטמפרטורה קיצונית , חמה או קרה של גוף האדם הדם מתנהג בצורה הפוכה למה שמצפים ממנו , בדומה לאנומליה של המים ב4 מעלות ? . האם נעשו נחקרים בנושא ? . תודה .

כאשר הטמפ' עולה, נוצר אבדן נוזלים מהגוף שבמידה ואינו מפוצה ע''י שתייה הדם נעשה צמיג יותר. הדם לא יכול להחשף לטמפ' גוף של 4 מעלות כיון שהחיים נפסקים בטמפ' גבוהה בהרבה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם