דלקת ריאות

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

07/06/2006 | 20:29 | מאת: גילה

אבי בן 58. לאחר צילום ריאות גילו לו נוזל בריאה. היפנו אותו דחוף למיון. השאלה היא: מה זה נוזל בריאה? ממה זה מגיע? האם זה קשור לעישון? (הוא מעשן כבר שנים). האם יש טיפול לזה? אבי מאושפז כרגע בבית החולים וניסו להוציא לו את הנוזל מהריאה ובנוסף לנוזל יצא גם דם. הם מנסים לבדוק למה הנוזל מעורב בדם. הם שאלו אותו אם הוא קיבל מכה והוא ענה שלא. הרופאים ממש לא יודעים למה הנוזל מעורב עם הדם והם מנסים לבדוק זאת. הם מנסים לבדוק אם זה דלקת ריאות או משהו אחר. למה כשיוצא נוזל יוצא גם דם? אולי ידוע לך למה זה כך ומה זה יכול להיות? לפי נסיונך מה אתה חושב שזה? כמו מה זה נראה? תוכל לתת לי רשימה בבקשה של מה זה יכול להיות (הכוונה אחד מהם) לפי דעתך כמובן גם אם זה לא בטוח לגמרי? תודה רבה, גילה

שלום גילה. צריך לבדוק במקרוסקופ את הנוזל על מנת לברר האם מדובר באחד משלשת האפשרויות הבאות - בעיה זיהומית, בעיה גידולית, בעיה ממקור של חבלה. אני מעריך שהם כבר עושים זאת.

מנהל פורום ורידים וכלי דם