בירור התכוצויות בשוקיים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

20/07/2005 | 08:35 | מאת: ארז

לכבוד דר' יאיר גלילי שלום. אני מדבר בשם אימי. אימי בת 60 וסובלת בזמן האחרון מהתכוצויות שרירים+שטפי דם בשוקיים ומטה. אימי נוטלת תרופות יומיות כגון: הורדת מים,לחץ דם,בלוטת התריס,ודילול פלאויקס,כולסטרול. הסימנים לאחר מתן פלאויקס ( כתחליף לאספרין בגלל תופעת לוואי )וכולסטרול, מכל הסוגים. שאלותי הן: 1. האם פלאויקס גורם לשטפי דם לאחר 7 חודשים של לקיחת התרופה? 2. ומה גורם תרופת הכולסטרול לגבי תופעות של התכוצויות שרירים ? 3.האם הנושא שייך לאורטופד ועם לא מה הטיפול ? בתודה רבה מראש ארז.

פלביקס עלול לגרום לשטפי דם גם לאחר 7 חודשי טיפול. תרופות נגד כולסטרול עלולות להשפיע על השרירים ולגרום לכאבים ולהתכווצויות. יש מספר תרופות במשפחת התרופות מורידות הכולסטרול וממליץ שינסה עם תרופה אחרת מאותה המשפחה. רופא המשפחה יכול לרשום לו תרופה אחרת.

מנהל פורום ורידים וכלי דם