כלי דם של דרכי מרה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

26/05/2006 | 19:14 | מאת: מרור

ברצוני לדעת מה הם הסימפטומים לפגיעה בכלי דם של דרכי המרה וכיצד ניתן לגלות זאת? כמו כן, האם יכול להיות שתהיה אבן במרה ולא תתגלה בצילום U.S ?, כפי שנאמר לי ע"י הרופא שתלוי בזוית שבו מצלמים והיכן שיושבת האבן.

כאשר ישנה פגיעה משמעותית לכלי הדם המובילים לכיס המרה נגרם נמק לכיס המרה והתנקבות והסימפטומים הם חום גבוה מלווה בכאבים חזקים בבטן ימין עליונה ובהמשך בכל הבטן. לכל בדיקה יש מגבלות גילוי כולל לאולטרהסאונד, אם כי כאשר הטכנאי והרופא מיומנים, מגלים את רוב האבנים.

מנהל פורום ורידים וכלי דם