החלפת צבע ברגליים ונפיחות ברגעי מאמץ

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

17/07/2005 | 15:37 | מאת: אפי

שלום, יש לי בעיה בכפות הרגליים. הם מחליפות את צבען לאחר ריצה , מאמץ לאדום ומתנפלות ולאחר מאמץ כמו רגל על רגל לכחול שחור.עשיתי את כל הבדיקות דם ולא נמצא דבר.הופניתי ע"י רופא כירוגיה וכלי דם לבדיקה. ביצעתי בדיקת דופלקר עורקי רגליים במאמץ ובמנוחה, בקור ובחום ונמצא כי יש לי הפרעה באצבעות הרגליים. האם זה מעיד על משהו? האם אני צריכה לבצע גם בדיקה של ורידים? אני פשוט קצת לחוצה היות והרופא שמטפל בי נמצא כרגע בחו"ל למשך חודש. מה עליי לעשות? תודה, אפי.

לרוב מדובר ברגישות יתר של כלי הדם למאמץ ולשינויי טמפרטורה ואין לכך משמעות קלינית מעוררת דאגה. ממליץ לא לעשן באם את מעשנת, ובמידה ותופעות כאלה מופיעות גם בעקבות חשיפה לקור, לפנות לראומטולוג.

מנהל פורום ורידים וכלי דם