דליות באיברים פנימיים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

10/05/2006 | 16:00 | מאת: דנה

תודה על התייחסותך המהירה. כבר ביצעתי בירור לקרישיות יתר ונמצא כי יש לי אפלא. בנוסף נעשתה בדיקה גסטרואונטרולוגית ונמצאו דליות בפונדוס הקיבה. בנסיבות האלה מעניין אותי לדעת 1. האם יש מה לעשות עם הדליות המרובות שיש לי בכל מקום, אם כן - מה . אם לא - האם הן יכולות להזיק וכיצד 2. האם סביר בכלל שהדליות הובילו לקריש הדם בטחול או בהכרח להיפך היינו שהקריש הוביל לריבוי הדליות 3. בנסיבות שתיארתי כאשר הטחול פעיל ומעביר דם אך הוא מוגדל 18.5 ס"מ האם ייתכן כי גודלו מפריע להריון תקין. 4. האם יש דרך להסיר את קריש הדם? בתודה. דנה.

לצערי נראה שמדובר בבעיה שצריך לחיות איתה. כלומר בעיה כרונית. סביר שהקריש פוגע בניקוז הדם מהטחול ובכך גורם ליצירת גודש בורידים ויצירת דליות. אין דרך להסיר את קריש הדם. לעיתים יש צורך להסיר את הטחול במידה ומפריע לאיכות החיים בתלונות כגון כאב ואי נוחות, או אם גורם לבעיות אחרות כגון הרס מוגבר של טסיות הדם. ממליץ לגבי ההריון על יעוץ משולב לגינקולוגים , המטולוגים ואף כירורגים כללים.

מנהל פורום ורידים וכלי דם