חשד לטקייסו

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

09/05/2006 | 20:59 | מאת: מאיר

ד"ר שלום: אישתי בת 37, סובלת מחסימה בכלי דם באמה הימנית , וכתוצאה מכך יש לה כאבים ,כחלחלות וקור ביד.לאחר בדיקת MRI התוצאות הן,אורטהבקוטר תקין 29 מ"מ,קשת אורטה 20מ"מ ,אין עדות לעיבוי דופן או האדרה לאחר הזרקת גדוליניום-דהיינו אין עדות לארטריטיס. עורק אינמינייט ללא היצרות.עורק תת בריחי חסימה 45 מ"מ רקונסטיטוציה של העורק אקסילרי מקולטרלים. עאורק קרוטיד ימני משותף תקין RICA עורק וטרברלי ימני תקין. עורק קרוטיד שמאלי משותף תקין LICA תקין. עורק ורטברלי שמאלי תקין. עורק תת בריחי שמאלי תקין .עורקים פולמונרים תקינים. בדיקת דם שקיעת דם 50 . בשלב זה היא מטופלת בפרדניזון .שאלותי הן: 1. האם עפ"י הממצאים הנ"ל אכן קיימת סבירות שזו המחלה? 2. כיצד מטפלים בחסימה של 45 מ"מ (האם בצינתור או ניתח) ואם ידוע לך על מומחה במקרים כגון זו .תודה ,

ישנה סבירות לטקייסו. לא ציינת מה שקיעת הדם שבד''כ מוגברת בטקייסו. ניתן לטפל בחסימה אמצעות ניתוח מעקף או באמצעות צינתור והרחבה עם בלון. אין באפשרותי לקבוע מה עדיף בלא שראיתי את הMRA. בכל בתי החולים הגדולים בארץ קיים ידע וניסיון בנושאים אלה. אם אתה באיזור הצפון ממליץ שתפנה לדר' כרמלי בבית חולים כרמל.

מנהל פורום ורידים וכלי דם