דליות באיברים פנימיים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

06/05/2006 | 15:11 | מאת: דנה

ד"ר גלילי שלום רב, לאחרונה נמצא כי יש לי קריש דם בוריד של הטחול ועקב כך נוצרו דליות רבות סביב הטחול, הלבלבל, כלייה שמאלית, ופונדוס הקיבה. האם יש מה לעשות עם דליות כאלה? האם יש טעם לעשות משהו? האם יכולות להזיק וכיצד? ובעיקר - עברתי שתי הפלות האחת בשבוע 13 והשנייה בשבוע 19 - האם יש קשר בין הדברים? האם הטחול המוגדל או הדליות יכולות להשפיע בדרך כלשהי על הריון? או שמא אין כל קשר ואין כל סיבה לדאגה בעניין הדליות בבחינת זה המצב ואין מה לעשות? בתודה מראש

07/05/2006 | 11:11 | מאת: דנה

אשמח לדעת אם סביר להניח שהקריש בטחול הוביל ל"צמיחת" הדליות המרובה או שייתכן שהדבר הפוך והדליות נוצרו מסיבה אחרת ועקב כך נוצרה חסימה בטחול או ללא קשר בין הדברים. בנוסף, אם קיימים מעקפים - דליות סביב הטחול, האם יש טעם לשקול הסרתו עקב הקריש או שאולי יש דרך להסירר את קריש הדם עצמו? תודה מראש

שלום. ראשית צריך לברר מדוע נוצר קריש הדם בוריד הטחול, הייתי ממליץ לבצע בירור קרישיות יתר במרפאה המטולוגית. לקריש דם בוריד הטחול תיתכן השפעה על יצירת דליות בושת. הייתי ממליץ שתתיעצי עם גסטרואנטרולוג. הסיכון העקרי הוא דמם מדליות בושת הריון בהחלט עלול להחמיר את המצב לאחר לאחר הנ''ל, תפני לרופא הנשים שלך.

07/05/2006 | 21:18 | מאת: דנה

תודה על התייחסותך המהירה. כבר ביצעתי בירור לקרישיות יתר ונמצא כי יש לי אפלא. בנוסף נעשתה בדיקה גסטרואונטרולוגית ונמצאו דליות בפונדוס הקיבה. בנסיבות האלה מעניין אותי לדעת 1. האם יש מה לעשות עם הדליות המרובות שיש לי בכל מקום, אם כן - מה . אם לא - האם הן יכולות להזיק וכיצד 2. האם סביר בכלל שהדליות הובילו לקריש הדם בטחול או בהכרח להיפך היינו שהקריש הוביל לריבוי הדליות 3. בנסיבות שתיארתי כאשר הטחול פעיל ומעביר דם אך הוא מוגדל 18.5 ס"מ האם ייתכן כי גודלו מפריע להריון תקין. 4. האם יש דרך להסיר את קריש הדם? בתודה. דנהץ.

מנהל פורום ורידים וכלי דם