שאלה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

04/05/2006 | 15:02 | מאת: רונית

שלום עקב בצקות ביידיים הופנתי לדופלר ידיים אולטראסאונד בשאלת חסימות בסובקליאן וי . האם אפשר לברר מהו הנאמר בשאלה ? ואם חלילה יש חסימות האם יש לזה טיפול ? {לא ניתוחי } .? מהי השאלה הסובקליאן ?מה זה ?

מטרת הבדיקה לברר האם הוריד הראשי המנקז את הדם מהיד חסום. במידה וכן, חייבים קודם לברר מדוע. סובקלוויאן זה מינוח לועזי לוריד בשם הוריד התת בריחי שהינו הוריד הראשי המנקז את היד ומתנקז לוריד גדול יותר שמוליך ללב.

05/05/2006 | 16:31 | מאת: רונית

מנהל פורום ורידים וכלי דם