לפני או אחרי הריונות ?

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

16/07/2005 | 11:50 | מאת: מיטל

שלום רב, אני סובלת מאי ספיקה ורידית בשתי הרגלים בוריד הספנה (עד כמה שזכור לי זה שם הוריד הפגוע בשתי הרגליים). לפני הריוני הראשון הייתי אצל רופא כלי דם שהמליץ לי לעשות ניתוח להסרת הורידים רק לאחר שאסיים עם ההריונות, רופא אחר המליץ לי לטפל בעניין לפני הכניסה הבאה להריון. מה נהוג ? מה כדאי ? אני בדילמה לאור העובדה ששני רופאים מאוד מכובדים ממליצים המלצות הפוכות. תודה מראש.

שלום. רפואה אינה מדע מדויק, וקורה לא מעט שלרופאים שונים דעות שונות. דעתי היא שכדאי לטפל בורידים לפני ההריון הבא, כיון שכל הריון מחמיר בעיה קיימת של ורידים, ואילו כאשר פותרים את הבעיה לחלוטין לפני ההריון, לא תהיה בעיה בזמן ההריון ולאחריו.

מנהל פורום ורידים וכלי דם