קרישיות יתר ולחץ דם

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

12/04/2006 | 09:53 | מאת: תמר

שלום.אבי בן ה67 סובל מקרישיות יתר (נוטל פלאוויקס) עבר 2ארועים מוחיים קלים ללא נזק נירולוגי. לפני כשבוע ניתגלה אצלו פוליפ טרום סרטני במעי הגס . לדעת הגסטרו חייבים להוציא אותו במהרה ולדעת המנתח הכירורגי זו סכנת חיים לנתח את אבי.אנו ממתינים כרגע להחלטה סופית וחוששים מאד!!! האם יש באמת סכנת חיים בניתוח לאדם עם קרישיות יתר? והאם יש אלטרנטיבה חוץ מניתוח??? אנא עזור לנו.תודה

לא ברור לי מדוע המנתח טוען שזו סכנת חיים לנתחו. ניתן להפסיק את הפלביקס לזמן קצר סביב הניתוח ולהשתמש באמצעים אחרים. לא ציינת איזה סוג קרישיות יתר יש לאביך, כי בד''כ נותנים תרופה אחרת בשל קרישיות יתר ולאו דוקה פלביקס. כמו כן, עדיף לברר במידה וזה לא נעשה עד כה, מצב עורקי הצואר בשל האירועים המוחיים, והאם יש קרישי דם בלב כמקור לתסחיפים למוח. יש פוליפים שניתן לכרות באמצעות קולונוסקופ, אולם לא נתת פרטים באשר לגודלו ומיקומו.

מנהל פורום ורידים וכלי דם