הצרות (סתימה) של עורקים בצוואר

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

05/04/2006 | 01:15 | מאת: אש

חמי בן 65 ביצע בדיקת דופלר לעורקי הצוואר. בבדיקה התגלה חסימה של 90% בעורק אחד ו 65% בעורק השני. הטיפול שהומלץ לו הינו ניתוח. האם יש טיפולים או שיטות חדשות גם בארץ וגם בחול לפתרון הבעיה. הבדיקה היא המשך של רצף בדיקות דופלר במשך השנים האחרונות למעקב. חמי מפחד מהניתוח ולכן לא ביצע אותו עד היום. תודה מראש.

ישנו טיפול נוסף שמבוצע בארץ והוא פתיחת ההיצרות באמצעות בלון ותומך. הבלון מוחדר בצינתור דרך המפשעה ואין צורך בהרדמה. שיעור הסיבוכים דומה באופן כללי לשיעור הסיבוכים בעקבות ניתוח למעט סיבוכים שקשורים לפצע הניתוח שכאן אינם קיימים.

06/04/2006 | 20:50 | מאת: אש

מה זה CTA ומה זה STENT. כמו כן באיזה מרכזים פרטיים ואו בתי חולים מבוצע הצינטור. תודה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם