טיפול בלימפדמה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

22/03/2006 | 23:19 | מאת: נעים

לאחר מספר שושנים, אני סובל מלימפדמה ברגל, הנפיחות מציקה ביותר. לאחר תקופת טיפול של עיסוי לימפטי, שעזר, אך הנפיחות חוזרת- ובגדול!!! האם אתה ממליץ על שיטת טיפול זו? מה ניתן לעשות, בנוסף לכך, כדי שהנפיחות לא תחזור?

אין טיפול שפותר את הבעיה. ממליץ להמשיך ככל שניתן בעיסוי לימפטי. להגביה רגלים בשכיבה, ולהעזר בגרביים אלסטיות. כמו כן ממליץ לבצע דופלקס ורידים בשאלה של אי ספיקה באם עדיין לא עברת את הבדיקה.

23/03/2006 | 12:10 | מאת: נעים

תודה על תשובתך, בדיקת דופלקס- תקינה, אני עושה את כל אשר כתבת, אך זה נראה לי מאבק ממושך ומתיש. בנוסף, אני גם שוחה לפחות 3 פעמים בשבוע. יש ימים שהרגל מאוד מציקה, במיוחד בחום, או בישיבה ממושכת, או עמידה רבה. איך אדע שהעיסוי הוא אכן ברמה יעילה? מקצועי כראוי? האם יש עוד כלים, מלבד עיסוי וחבישה להקל על הלימפדמה?

מנהל פורום ורידים וכלי דם