האם גלולות למניעת הריון כמו יסמין מעודדים קרישי דם

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

10/03/2006 | 12:40 | מאת: איריס

ד"ר גלילי שלום רב בהמשך להודעתי לפני מספר ימים רציתי לדעת אם להפסיק עם הגלולות מכיוון שכרגע אני מקבלת זריקות לדילול הדם. האם הגלולה יסמין מעודדת חסימות או קרישיות בוורידי הרגליים??????? כמו כן, רציתי לשאול על תופעות לוואי של הזריקה הנ"ל שמה seleparina זו תרופה איטלקית. אני שואלת מכיוון שבימים האחרונים יש לי שינה לא רגועה ואני קופצת מתוך שינה ואני סובלת מקור בצורה קיצונית . תודה מראש . איריס

כל הגלולות למניעה עלולות לעודד קרישה אם כי ברמות שונות אצל נשים שונות. אין נגזר מכך שצריך להימנע מגלולות, אולם למי שיש נטייה לקרישיות יתר, כדאי שתתייעץ עם המטולוג מומחה לקרישה במרפאות בתי החולים, בקשר לנטילת גלולות.

מנהל פורום ורידים וכלי דם