רנו ?

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

03/03/2006 | 19:10 | מאת: אביקם

שלום אני מעוניין לקבל דעה שנייה לגבי המצב של כפות הידיים שלי. התלוננתי אצל רופא המשפחה על קור וכיחלון בכפות הידיים ובאמות. הרופא הפנה אותי למומחה לכלי דם, שאבחן אצלי (או חשב שאבחן) רנו. הוא שלח אותי לבדיקת זרימת דם בעורקי כף היד ליתר ביטחון. תוצאות הבדיקות היו נורמליות : גם במצב רגיל, וגם בזמן החזקת גוש קרח, זרימת הדם הייתה תקינה. עכשיו זה מסתבך. התופעה נראית גם כשאני רגוע, והידיים שלי חמות. כמו כן, אם אני לוחץ על כף היד, נוצר כתם בהיר שנעלם תוך 5-10 שניות. אוסיף, שהמצב משתפר כשאני מרים את היד לגובה מסוים. מעבר לכך, המצב די תמידי, ולא הבחנתי בטריגר לתופעה, אך נראה שהקור מעודד אותה. הנה עוד כמה פרטים שאני לא יודע אם הם רלוונטים או לא, אז אתה תחליט : 1. כפות הידיים שלי תמיד מזיעות 2. אני סובל מקור יותר מאחרים 3. עד לפני שנה הייתי צמחוני במשך 13 שנים, והתופעה החלה כחודש אחרי שחזרתי לאכול בשר. 4. אני בן 19 תודה מראש וסליחה על ההודעה הארוכה

הדבר היחידי שאני יכול להציע, שתגיע להיבדק אצלי. פרטים באתר הבית.

מנהל פורום ורידים וכלי דם