נגישות
נגישות

האם עליי להיות במעקב

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

20/04/2015 | 21:49 | מאת: לחוצה מאוד

שלום רב, אני בת 35 בריאה בדר"כ , עם היסטוריה של לחץ דם במשפחה, נוטלת גלולות הריון ברצף (מקבלת כל 3 חודשים מחזור). לחאורנה במדידות אקראיות יוצא שיש לי לחץ דם יחסית גבוה 134/93 141/90, יש לציין שאני בן אדם מאוד לחוץ מטבעי, ולאחר מדידה שכזאת אני בודקת שוב ויוצאים ערכים תקינים כגון 117/77 122/80 וכו'. שאלתי היא האם עליי להסתמך על מדידיות בודדות שאכן אני סובלת מיתר לחץ דם ואם כן מה עלייי לעשות? העובדה שאני נוטלת גלולות ברצף עלולה להשפיע ואם כן האם עליי להספיק? אני מאוד מודאגת ומפחדת שעליי להתחיל בטיפול תרופתי...האם המצד מעיד בהכרח שאסבול בעתיד מיתר לחץ דם? תודה

שלום אין טעם לבדוק כל הזמן. בדיקה בודדת עלולה להטעות. ממליץ שתבדקי פעם בשבוע ואם יש מגמת עליה, תפני לרופא משפחה. לא חייב שלחץ הדם יעלה אם כי תמיד קיים סיכוי כזה

מנהל פורום ורידים וכלי דם