המטומה כתוצאה מתאונה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

02/12/2013 | 08:51 | מאת: רבקה

היי, לפני כשבועיים עברתי תאונת דרכים,כתוצאה מכך פגיעה באגן צד ימין נוצרה המטומה ענקית שגדלה עם הזמן,והחליפה צבעים. כיום היא נשארה באותו הגודל,עם אותם צבעים ונוצרו אזורים קשים מאוד (ממש אבן). רציתי לדעת... מתי הנפיחות תתחיל לרדת,מתי הצבעים יעלמו והאם האזורים הקשים יעלמו גם הם. האם יש טיפול לזירוז העניינים? איזה רופא,מאיזה תחום עלי לבקש מרופא המשפחה שלי למעקב? תודה.

שלום לך בד''כ המטומות נספגות באיטיות תלוי בנירחבותן וזה תהליך שיכול להמשך 3-6 שב' ואף יותר. אין דרך לזרז את ספיגתן כי זהו תהליך טבעי של הגוף. לעומת זאת אם יש החמרה בגודל או בכאב כדאי לפנות לבדיקת מומחה לכלי דם.

מנהל פורום ורידים וכלי דם