ורידים?

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

30/03/2013 | 20:34 | מאת: קרן

שלום. האם גודש בורידים או אי ספיקת ורידים עשויים לגרום לכאב בבטן תחתונה מצד ימין, דקירות בנרתיק ותחושת כבדות ברגל ימין? כמו כן יש לי מעין גבשושיות (בליטות) בתוך העור (זה לא בלוטות לימפה). שאלה נוספת, ברשותך, האם ניתן להיכנס להריון במב כזה בהפריית מבחנה? תןדה :)

שלום לך יש אכן מצב בו אי ספיקה בוורידי האגן והתרחבותם גורם לגודש עם כאבי בטן, אגן ואף עלול להתחבר לוורידי הרגל ולגרום להרחבתם ואי ספיקה בהם. כמובן שיש צורך לאבחן את המצב ולרוב זה נעשה באמצעות בדיקת CT או MR מתאימים לוורידים. לגבי הגבשושיות, צריך לבדוק באולטרהסאונד וורידים של הרגל ולראות במה המדובר. לגבי כניסה להריון במצב זה, לרוב בעיה בוורידי הרגל לא שוללת כניסה להריון אך לגבי בעיה בוורידי האגן, יש קודם לאבחן ואח''כ להתייעץ עם גינקולוג.

מנהל פורום ורידים וכלי דם