מחלות וסקילריות

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

15/02/2013 | 13:21 | מאת: יצחק

שלום! אני זקוק לעצה\הכוונה: אחי בן 18.5 סובל ממחלה בשם henoch schonlein purpura (ארגמנת על שם הנוך שונליין) שהחלה בינואר 2011 ללא מעורבות כלייתית, במרץ 2011 הופיעו המטוריה מאקרוסקופית, פרוטאינוריה עד 1.3 מ"ג ליממה, עליה בקראטינין עד 1.09 מ"ג\ד"ל. לאחר הוספת אנלפריל ניכרה הטבה חלקית בפרוטאינוריה. מבירור ברשת עלה שהמחלה תוקפת ילדים צעירים בהרבה ואמורה לעבור מאליה תוך כמה שבועות\חודשים. כיום אנחנו עומדים כבר שנתיים לאחר האירוע הראשוני והמצב מיטלטל כמעט כל חודש, כל אירוע קטן של הצטננות\שינוי במזג האוויר מתבטא בעליה בחלבון ובכאבים וכו'. כרגע אחי נמצא בתזונה דלת מלח (כמעט לחלוטין) אך אנחנו לא רואים את השיפור המיוחל. האם עברתם התנסות דומה? קיימים טיפולים אלטרנטיביים? כרגע החיים האלה לא ממש נורמליים, ואנחנו לא רואים את הסוף באופק. קישור למידע על המחלה: http://www.kidspedia.co.il/mamar.asp?id=78

שלום הנוך שונליין הינה בעיה אוטואימיונית שמטופלת ע''י רופא ילדים וכן ע''י ראומטולוג. ממליץ שתפנה עם השאלה קודם לראומטולוג ובהמשך לרופא המטפל העוקב אחר אחיך.

מנהל פורום ורידים וכלי דם