השאלה מופנית לד"ר יאיר גלילי

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

31/01/2013 | 22:49 | מאת: סיגל

עברתי ניתוח ורידים ואחרי בדיקת דופלקס נמצא שוריד פמורלי משותף ברגל ימין הודגם רפלוקס. מה המשמעות של זה, איך מטפלים והאם זה יכול לפגוע באיברים פנימיים כמו לב/כליות? התיחסותך

שלום לך המשמעות היא שקיימת אי ספיקה כלומר זרימת דם הפוכה בשל בעיית שסתומים גם בווריד הראשי ברגל ימין. אם מדובר בדרגה קלה, ללא התבטאות חיצונית כגון נפיחות, שינויי צבע ברגל פצעים או כאבים הרי שאין לכך משמעות כרגע אם כי המצב עלול להחמיר בהמשך ודורש מעקב. אם מדובר בבעיה מתקדמת יותר שיטת הטיפול המקובלת היום היא גרב אלסטי בזמן הפעילות אך אין צורך בשכיבה. ממליץ על בדיקת מומחה לכלי דם.

מנהל פורום ורידים וכלי דם